Handige tips bij een bv oprichten
Voor veel zelfstandigen kan het een belangrijke stap zijn om een bv op te richten. Het oprichten van een bv kan verschillende voordelen met zich meebrengen voor een ondernemer. Bv oprichten is over het algemeen vrij eenvoudig, maar je moet dit wel op de juiste manier aanpakken. Bij de oprichting van een bv mogen er namelijk geen fouten worden gemaakt, anders kan er veel fout gaan.
Bv oprichten kun je daarom ook uitbesteden aan externe bedrijven. Deze bedrijven weten precies hoe je een bv moet oprichten en dat kan een groot voordeel zijn. Je weet op die manier namelijk zeker dat er geen fouten worden gemaakt. Daarnaast hoeft het ook helemaal niet veel te kosten en heb je zelf een eigen bv in handen. Toch wil niet iedereen dit uitbesteden en is het handig om te weten hoe je dit zelf kunt aanpakken. Wil jij precies weten hoe je een bv kunt oprichten? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er ook echt alles over te weten komt.
Businessplan opstellen voor een bv oprichten
Wanneer je een eigen bv wilt oprichten, is het sowieso van belang om een businessplan te maken voor het bedrijf. Bij bv oprichten is dit een belangrijke stap en mogen er geen fouten gemaakt worden met het opstellen van een businessplan. Dit plan moet je visie, missie, bedrijfsdoelen, diensten of producten, doelmarkt en financiële prognoses bevatten. Een goed businessplan helpt je om een duidelijk beeld te krijgen van jouw onderneming en is essentieel als je ook investeerders wilt aantrekken. Op die manier kun je namelijk kapitaal krijgen om het bedrijf een goede start te geven en dat is een groot voordeel.
Bv oprichten: zakelijk adres
Een zelfstandige ondernemer heeft geen zakelijk adres nodig, maar bij een BV is dit wel van groot belang. Een BV moet officieel een zakelijk adres hebben, dit kan bijvoorbeeld een privéadres zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om een bedrijfspand te huren. Dit adres moet je laten zien en moet ook genoteerd worden bij het oprichten van een bv. Daarnaast moet je bij een bv oprichten ook ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Hiermee krijg je namelijk een KvK-nummer en wordt het officieel geregistreerd als rechtspersoon. Dit is de belangrijkste stap van het oprichten van een bv en dit kun je gewoon bij de Kamer van Koophandel doen. Hiervoor betaal je ongeveer 50 euro en dan kun je ook direct aan de slag met het ondernemen.
Een speciaal bedrijf inschakelen
Wil jij niet zelf een bv oprichten? Dan is het een goed idee om hiervoor een professional in te schakelen. Er zijn namelijk meerdere bedrijven die ervaring hebben met het starten van een bv. Deze bedrijven kunnen dat allemaal uit handen nemen en ervoor zorgen dat er geen fouten gemaakt worden bij het oprichten van een bv. Je kunt op die manier als ondernemer een hoop tijd besparen en voor veel ondernemers is dat een groot voordeel, ideaal toch? Een voorbeeld van zo’n gespecialiseerd bedrijf is Stamrechtbv.com!