Is Rapid Application Development ook voor jouw bedrijf een goed idee?
Rapid Application Development maakt het mogelijk om business applicaties te bouwen via een no-code of een low-code platform. Het belangrijkste voordeel zit ‘m al in de naam: deze manier van applicatieontwikkeling is razendsnel! Je kunt no-code en low-code platforms gebruiken voor het bouwen van veel verschillende applicaties, maar is het ook voor uw bedrijf een goed idee?
Prototypes
Rapid Application Development is een vorm van softwareontwikkeling waarbij de focus ligt op prototypen. Er is sprake van een iteratief proces waarbij je veel prototypes creëert. Aan de hand van deze prototypes kun je feedback verzamelen, waarmee je met elk prototype een stapje dichter bij het eindproduct komt. Dit maakt het mogelijk om een software vijf tot tien keer sneller te ontwikkelen. Naast deze snelheid, neemt het proces van prototypes nog een ander voordeel met zich mee. Je kunt namelijk de ontwikkeling van je applicatie nauwlettend in de gaten houden. Je krijgt hiermee inzicht in hoe de app is opgebouwd. Ook ben je erg flexibel, aangezien je op elk moment het ontwikkelingsproces kunt bijsturen. Je kunt hiermee snel reageren op nieuwe ontwikkelingen die zich voordoen.
Toepassingen
Met een no-code of low-code platform kun je eigenlijk bijna elke applicatie bouwen. Zowel simpele als wat complexere applicaties zijn mogelijk. Een voorbeeld van een simpele applicatie is een automatisering van een Excel-sheet, waardoor je financiën efficiënt kunt bijhouden. Een complexer voorbeeld zou het bouwen van een eigen facturatiesysteem kunnen zijn. Bij Rapid application development heb je maar weinig tot geen codeerkennis nodig. De nadruk ligt namelijk niet op coderen, maar op modelleren aan de hand van bouwblokken. Hierdoor wordt het bouwen van complexe applicaties heel simpel gemaakt.