Tips voor het starten van een webshop met een klein budget

De afgelopen tijd zijn er meer webwinkels gestart dan ooit van tevoren. Steeds meer mensen zien een eigen webshop als een mooi verdienmodel waar ze wat extra geld mee kunnen verdienen. Veel startende webshop eigenaren hebben niet genoeg startkapitaal om een webshop te beginnen. Bij het beginnen van een webshop komen namelijk veel kosten kijken. Je hebt niet alleen een voorraad nodig, maar ook verpakkingsmateriaal, opslag, website etc.
Geen fysieke voorraad bij een webshop
Inkopen van voorraad is de grootste kostenpost bij een webshop. De voorraad moet voorgefinancierd worden en je verdient pas als je iets verkoopt. Beschik je over een minimaal budget dan kan dit al een probleem zijn. Een goede mogelijkheid is om een webshop te beginnen door middel van dropshipping. Zo heb je nooit voorraad en maak je afspraken met leveranciers. Je vult de producten van je leveranciers op jouw webshop. Plaats een klant een bestelling dan krijgt de leverancier bericht en handelt de verkoop af. Zij zorgen dat de producten verstuurd worden naar de betreffende klant. Een webshop zonder voorraad beginnen is dan ook een goede optie met een klein budget.
Wel aan het werk met een voorraad?
Beschik je wel over een budget dan is het aan te raden om een kleine voorraad aan te houden en niet te beginnen met dropshipping. Je hebt dan namelijk veel meer invloed op het hele proces en kun je gebruik maken van voordelen als startende webshop eigenaar ten opzichte van de grote e-commerce bedrijven. Voorraad inkopen is overigens best moeilijk als je begint met een webshop. Je hebt namelijk geen antwoord op welke producten goed zullen gaan verkopen en welke er minder zullen verkopen. Veel mensen verkijken zich daarop. Aan te raden is om goed product onderzoek te doen zodat je weet wat er binnen je markt speelt. Je kunt dan een correcte inschatting maken welke producten er goed zullen verkopen en welke minder. Verstandig is dus om met een kleine voorraad te beginnen als je een klein budget hebt. Kan je leverancier snel leveren dan is het niet nodig om een grote voorraad aan te houden. Hoe sneller een leverancier kan leveren hoe minder voorraad je nodig hebt.